martes, 22 de septiembre de 2015

Mocions sobre els refugiats

L'actitud de Som Martorell és la del sentit comú, no la del consens a qualsevol preu. L'ajuda als refugiats, gràcies a la moció que tant agrada a Movem, es canalitzarà, a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, de la Generalitat de Catalunya. Un dels membres de la Junta Executiva és de la Diputació de Barcelona, que segons el diari.es ha estat denunciat pels treballadors per interferències a la seva feina en el repartiment del fons a la cooperació. Tant és així que aquesta mateixa publicació explica que l’Agència de Salut Pública de Barcelona ha elaborat un informe “Riscos Laborals a la Direcció de Relacions Internacionals”, que publica al final de la notícia. Ens hem posat en contacte amb l’Agència de Salut Pública per tal de contrastar aquesta informació, i de moment no han contestat. Per tant la decisió de SOM MARTORELL ha estat l’ABSTENCIÓ davant de la moció presentada per CiU-ERC-PSC i MOVEM, fins que no tinguem clar què ha passat amb aquest informe.

Prudència davant aquestes informacions, però no podem recolzar cap proposta que no tingui absolutes garanties de transparència i bones pràctiques en els seus projectes.

La proposta de SOM, en canvi, segueix l'exemple de l’Ajuntament de Barcelona, on l'observador de l’acció és d'ACNUR que, d'atendre refugiats, en té certa experiència (és el Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats de l’ONU). I, a més, és una entitat amb la que l’ajuntament de Martorell té un conveni de col•laboració de 5.000,00 euros anuals.

Altres col·laboradors de la XARXA DE CIUTATS REFUGI són ONG especialitzades en temes d'asil i refugiats, com la Comissió Catalana d’Ajut al Refugiat, l’associació Amb Drets, Asil.cat, ACSAR, CEAR, Accem Cat, Acathi, CCOO, Creu Roja, l’Institut Drets Humans de Catalunya i l'il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona. I moltes més que s'estan adherint.

Un deixem els links de les noticies publicades.

ACNUR
Es l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats, és a dir l'agència de l'ONU per als refugiats. Considerada una de les principals organitzacions humanitàries a nivell mundial, que ha guanyat dues vegades el premi Nobel de la Pau i una el Premi Nasen, donat pels governs de Noruega i Suïssa, com a un dels principals reconeixements a la intervenció en el problema dels refugiats. Compta amb més de 9.300 treballadors, repartits per 125 països que proporcionen protecció i ajuda humanitària a milions de refugiats. El 88% dels treballadors treballant sobre el terreny.

LINKS:

No hay comentarios:

Publicar un comentario